Navigatie
nieuws
agenda
info
fotos
bands
regels
contact
vacatures
nieuwsbrief
Openingstijden
di: 19:30 uur - 22:00 uur (wekelijkse vergadering)

do: 21:00 uur - 01:00 uur
vr: 21:00 uur - 02:00 uur
za: 21:00 uur - 02:00 uur
Na 1 uur komt er niemand meer in
Profielbeheer

Flatertheek toch echt rookvrij :(

23 februari 2010 – De Hoge Raad heeft vandaag uitspraak gedaan over het rookverbod in de horeca. Minister Klink van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) reageert verheugd op de uitspraak. De Hoge Raad komt tot de conclusie dat het rookverbod in de horeca, geldend sinds 1 juli 2008, ook geldt voor horecagelegenheden zonder personeel.

Afgelopen zomer werd de handhaving van het rookverbod bij horeca zonder personeel tijdelijk opgeschort naar aanleiding van uitspraken van de gerechtshoven in Den Bosch en Leeuwarden. Het OM (Openbaar Ministerie) ging in cassatie. Met de uitspraak is een einde gekomen aan een periode van onduidelijkheid over de reikwijdte van de wet. Het rookverbod geldt voor de gehele horeca.

Minister Klink gaat er vanuit dat de horeca haar verantwoordelijkheid neemt en de uitspraak van de hoogste rechter over het rookverbod naleeft. Hij benadrukt dat er een onderzoek loopt naar ventilatiesystemen in de hoop dat dit in de toekomst tegemoet kan komen aan de kleine horeca. Tegelijk is nu de norm helder en zal de naleving op gepaste manier worden gehandhaafd. Nu het kabinet demissionair is, kan wijziging van regelgeving alleen als zaken niet controversieel zijn. Daarom is de huidige regelgeving in lijn met de uitspraak van de Hoge Raad bepalend voor de horeca en de overheid.

Bron

Helaas, het is toch echt afgelopen voor de jolige Flaters. Geen ruimte of geld voor een rookhok.. Als we buiten staan veroorzaken we overlast.. Het gaat weer vervelend worden.

5 reacties op “Flatertheek toch echt rookvrij :(”

Reageer

Je moet ingelogged zijn om te reageren.

Agenda kort
  • do 01 augustus - The Toasters (US)
  • zo 13 oktober - Flaat Punkfest '24
  • za 25 januari - Ten Ton John met Razorblade Messiah