Navigatie
nieuws
agenda
info
fotos
bands
regels
contact
vacatures
nieuwsbrief
Openingstijden
di: 19:30 uur - 22:00 uur (wekelijkse vergadering)

do: 21:00 uur - 01:00 uur
vr: 21:00 uur - 02:00 uur
za: 21:00 uur - 02:00 uur
Na 1 uur komt er niemand meer in
Profielbeheer

Za. 15 Feb – Grave Dohls

Zaterdag de 15e weer eens wat anders. Coverbands! Dit keer twee ervaren coverbands die grootste hits naar de Flaat komen brengen. Grave Dohls is een Foo Fighters coverband uit Leiden. Daarnaast hebben we Babes in the Hole, die hits spelen van Hole en Babes in Toyland.

Grave Dohls
Grave Dohls is een tribute band in ere van muziekheld Dave Grohl. Eén post op facebook was genoeg om deze band bij elkaar te krijgen. Eind augustus 2012 is de formatie compleet en gaan de Dohls vol enthousiasme de oefenruimte in.

Kitt vertolkt vol overgave de rol van de vrouwelijke variant van Dave. Hell yeah! Gitarist in hart en nieren, Jurg, kan zijn hart ophalen in deze band. Op de basgitaar onze ‘rock machine’, Henk. En ‘last but most certainly not least’ slaat Ted zich wezenloos op de drums.

Na de eerste succesvolle optredens afgelopen jaar in o.a. Rockcafé Lazaru’s in Leiden, Musicon in Den Haag en Rockcafé Ozzy in Apeldoorn, hebben de Grave Dohls de smaak volledig te pakken. Het viertal heeft ook afgelopen juni een aantal gigs in Engeland gedaan. Die zijn niet meer te stoppen!

1399334_657242800965529_849962888_o

Babes in the Hole
Eind jaren ’70 hadden Kat Bjelland en Courtney Love een kortstondige, vurige relatie waaruit een witblonde nakomeling is voortgekomen (soort van onbevlekte ontvangenis). Al vroeg tot waanzin gedreven door het te veel aan gestoorde genen, werd Renaatski opgesloten in het gesticht. Toen ze het daar niet meer trok en ontsnapte, was schreeuwen de enige vorm van communicatie die ze nog kende (whaaaargh!). Ze ontsnapte via een tunnel onder het hek door en kwam uit in een dicht bebost gebied.

Getrokken door mysterieus gerammel en ritmisch slagwerk kwam ze de wildogende Edipop tegen in haar boomhut. Maar goed ook, want Edipop had bijna uit ellende d’r hoofd kapot geslagen tegen de boom (“ik kan er niet meer tegen! Hee, wat doe ik hier eigenlijk? Oh ja.. ik kan er niet meer tegen!”). De agressieve slagvrouw en de gestoorde schreeuwlelijk besloten hun queeste voor verlichting voort te zetten, toen ze op een grot stuitten. Getrokken door een wazig paars licht, liepen ze behoedzaam naar binnen…

Achterin de grot zagen ze een kooi. In de kooi zat een smoezelig meisje opgesloten, die heen en weer deinend de meest geweldige tekeningen maakte in stukjes aluminiumfolie (je moet toch wat doen als je opgesloten zit). Toen Renaatski en Edipop elkaar aankeken, wisten ze het: deze babe hoort bij ons. Pas toen zij haar kooi opende, keek Jo hen aan en schreeuwde: “achter jullie!” Waar een grote paarse draak de uitgang blokkeerde. “You’re not going anywhere!”, brulde de draak (want ja, draken spreken geen Nederlands, dat is raar) – en pakte de drie babes met een klauw op en smeet ze in een gat (heb je ‘m?).

“De enige manier waarop jullie kunnen overleven, is door deze liedjes te spelen”, en toverde een aantal cd’s tevoorschijn.. Renaatski herkende die cd’s maar al te goed en schreeuwde het uit (noooooooooo! (Dat is ‘neeeeeee’ in het Engels)). De draak keek verlekkerd en zei: “oh yes, you three will play these Babes in Toyland and Hole songs ’till you drop dead from
exhaustion (want de draak was best welbespraakt). Gelukkig was de draak vergeten dat er gewoon een deur in het gat zat, voor noodgevallen. Dus waren de drie chicks al best snel weer op vrije voeten.

En zo zijn Babes in the Hole ontstaan.

__________________________________
Toegang: €6,00 (leden + pas €3,50)
Deur open/dicht: 21:00/01:00
Facebook: Event

4 reacties op “Za. 15 Feb – Grave Dohls”

Reageer

Je moet ingelogged zijn om te reageren.

Agenda kort
  • do 01 augustus - The Toasters (US)
  • zo 13 oktober - Flaat Punkfest '24
  • za 25 januari - Ten Ton John met Razorblade Messiah