Navigatie
nieuws
agenda
info
fotos
bands
regels
contact
vacatures
nieuwsbrief
Openingstijden
di: 19:30 uur - 22:00 uur (wekelijkse vergadering)

do: 21:00 uur - 01:00 uur
vr: 21:00 uur - 02:00 uur
za: 21:00 uur - 02:00 uur
Na 1 uur komt er niemand meer in
Profielbeheer

KotzColumn: Een broek vol

Een broek vol

Zaterdagmiddag was het tijd voor een kop koffie, een biertje en een kletspraatje bij vrienden. We zaten met een zelfgebakken krentenkoek in de ene hand en een koffie in de andere te kijken hoe de jongste dochter van het stel nog een beetje wakker lag te worden op de schoot van haar vader. Ze had haar middagslaapje gedaan en was net naar beneden gekomen. Al heel snel was duidelijk dat er een kindersurprise in haar luier zat, maar toch lag ze nog een minuut of tien te draaien bij haar vader.

Ook de moeder zat verlegen om een knuffel en tilde haar dochter op om dat eens lekker te gaan doen. Na nog geen vijftien seconden begon ze hinder te ondervinden van de lucht die uit de luier voortkwam en besloot haar gelijk te gaan verschonen. De dochter tegen zich aangedrukt liep ze langs mij heen en de luchtstroom die dat met zich meebracht, liet ook mij kennis maken met een odeur waar ik allerminst vrolijk van werd. Ze liet haar dochter zakken om de trap op te gaan waarop mijn vrouw zei: “Joh. Zit er nou poep op je trui?” En ja hoor. De hele maagstreek was besmeurd met de kak van haar dochter.

Met jonge kinderen maak je wel vaker smerige dingen mee, maar als je er met z’n allen om kan lachen verhoogt het in ieder geval de pret. De vader keek bezorgd naar zijn kleding, maar dat kleine kwartier van draaien en trappelen op zijn schoot had een niet noemenswaardig vlekje op zijn broek opgeleverd. Diezelfde ochtend had ik de achtertuin al kattenpoep vrij gemaakt en ’s avonds nog een dikke drol van de hond opgepakt met zo’n dun zwart plastic zakje. Tijdens die avond wandeling liet ik de dag nog even passeren. En door al die stront moest ik denken aan Marion.

Ik zat bij haar op de middelbare school. Ze was gek van Nirvana, maar vooral op Kurt Cobain. Die leefde al een aantal jaar niet meer toen ze op een vroege zaterdagavond katje lam bij de Flaat aan kwam zwalken met een vriendin. Tegenwoordig noemen ze dat comazuipen. Toen heette het nog gewoon twee-flessen-pisang-ambon-met-een-goede-vriendin-opzuipen. Voordat ik het doorhad zat er een tong in mijn mond. Het waren tien mooie seconden. Langer heeft het niet geduurd. De nasleep wel.

Want later die avond sijpelde er nieuws de Flaat binnen dat de dronken vriendin van Marion al was afgevoerd door haar vader. De moeder die ik eerder noemde was toen nog een jonge meid en toevallig de vriendin van Marion. Ze was bezorgd naar de Ouwe Droog gelopen en kwam een kwartier later terug. Ze moest Marion dragen – want die was lelijk van het pad af – en keek bezorgd. Ik stond achter de bar en keek er voorzichtig over heen. Marion droeg een verschrikkelijke stank met zich mee, want ze had haar hele witte broek onder gescheten.

Nog jarenlang heb ik moeten aanhoren dat ik met een meisje had staan zoenen die in haar broek gekakt had. Er werd altijd smadelijk om gelachen. En terecht, want zelfs als je in de dertig bent en je kleding zit onder de kak van je dochter kun je maar één ding doen; en dat is lachen. En als iedereen weer schoon is, drink je een biertje.

5 reacties op “KotzColumn: Een broek vol”

Reageer

Je moet ingelogged zijn om te reageren.

Agenda kort
  • do 28 maart - Nick
  • vr 29 maart - Piratenavond met Jolly Roger (UK)
  • za 30 maart - Eef
  • do 04 april - Tim