Navigatie
nieuws
agenda
info
fotos
bands
regels
contact
vacatures
nieuwsbrief
Openingstijden
di: 19:30 uur - 22:00 uur (wekelijkse vergadering)

do: 21:00 uur - 01:00 uur
vr: 21:00 uur - 02:00 uur
za: 21:00 uur - 02:00 uur
Na 1 uur komt er niemand meer in
Profielbeheer

KotzColumn: Zes zes zes

Zes Zes Zes

Nu de gemeenteraadsverkiezingen achter de rug waren, moest er natuurlijk geborreld en nagekletst worden. In de Flaat was dat donderdagavond mogelijk. Niet dat er een discussie avond was georganiseerd, maar de gesprekken kwamen automatisch op dit onderwerp terecht. Geertje Wilders kwam ter sprake. We snapten zijn uitspraken niet. Dat het een mafkees is, wisten we al. Welke volwassen vent van 50 jaar verft zijn haar nu nog blond? Daar waren wij al mee gestopt toen we tegen de dertig aan hikten.

We waren al snel klaar met hem, want het pensioenstelsel en de gebeurtenissen in de Krim moesten ook nog besproken worden. Al waren we snel uitgepraat over de pensioenen; te jong om er wellicht ooit nog aanspraak op te maken. Wel werd het idee geopperd om ieder stel te verplichten vijf tot tien kinderen te nemen. Dat zou het hele stelsel nog enigszins betaalbaar houden. En ook al heeft de situatie in de Krim niets met de gemeenteraad te maken, we hadden toch onze mening klaar. Wat ons betreft mocht Rusland de provincies Friesland en Groningen annexeren. Ik plaatste hierbij een kanttekening. Dan zouden de Russen nog meer gas hebben. Maar de oplossing was paraat: alles leegpompen en de hele zooi stort in. Wat zou overblijven is een krater. En zo werd de Kratertheek geboren. Ideeën voor shirts waren er ook al: “De Kraat is een klotetent”. Wellicht in het Russisch, maar wereld politiek namen we met een korreltje zout. Het moest tenslotte wel gezellig blijven.

Eén of twee biertjes later werd mij gevraagd of ik weer eens de Flatertheek top 66 aller tijden wilde organiseren. Hoewel ik het een leuk idee vond, gaf ik toch te kennen er geen trek in te hebben. Sta ik heel de avond dubstep en Rammstein te draaien. Geef mijn portie maar aan Fikkie. Ik stelde voor dat degene die mij de vraag stelde het zelf op poten zou zetten. Ik had de lijsten van eerdere edities vast nog ergens thuis liggen. Ook de headbang top 6 mocht dan natuurlijk niet ontbreken, want toen we dit muzikale hoogtepunt ooit bedachten moest het natuurlijk wel 666 zijn. We hadden toen een naam hoog te houden als geitenbloed drinkende satanisten. Althans, voor de buitenstaander.

Ik kan mij nog een foto herinneren van de allereerste editie in 1997. Een onvergetelijke avond met veel ontblootte bovenlichamen. Helaas wel mannelijke bovenlichamen wat tevens aanleiding was voor de Vereniging Tegen Ontblootte Bovenlichamen In De Pit om een stevige lobby te starten om dit te verbieden. Of de vereniging echt zo heette weet ik niet exact, maar hun stukken in het Flaat huisblad de Flarts hadden wel effect. Ontblootte bovenlichamen waren al gauw nergens meer te bekennen.

Was er toentertijd maar iemand geweest, het liefst een skater met geblondeerd haar, die op een zaterdag avond de microfoon ter hand had genomen en had gezegd: “Ik wil jullie een vraag stellen en daar zullen al die halfnaakte mannen wel weer over gaan lopen zeuren maar willen jullie meer of minder ontblootte bovenlichamen in de Flaat?” Ik vermoed dat het antwoord “Meer! Meer! Meer!” was geweest. Alleen maar om recalcitrant te zijn.

3 reacties op “KotzColumn: Zes zes zes”

Reageer

Je moet ingelogged zijn om te reageren.

Agenda kort
  • vr 05 juli - MakeWar (US) en STiCKFiGS
  • do 11 juli - Public Serpents (US)
  • do 01 augustus - The Toasters (US)
  • zo 13 oktober - Flaat Punkfest '24